2019. jan 31.

Lego buli

írta: Szorsiborsi
Lego buli

Mindenki szeret legózni, és itt a mindenki alatt nem csak a gyerekeket értem. Van már annyi féle, hogy szinte bárki talál magának való csomagot, csak győzze a pénztárcája. De ha már van LEGO játék, miért is ne lenne belőle animációs film, abból is már a második. Őszintén mondom zseniális. Mármint az első rész- Persze túl sok tartalmat nem kell mögé gondolni, de az alkotók elég jó legós poénokkal bombázták a nagyérdeműt. Éppen ezért nem csak a gyerekek, de a felnőttek is élvezhetik, sőt, vannak poénok, amiket a kicsik persze nem is biztos hogy értenek :)

Na de mivel idén februárban érkezik a mozikba a Lego Movie 2., arra gondoltam, hogy összeszedek pár ötletet, hátha valaki kedvet kap egy kis legó bulihoz. Persze lehet a legegyszerűbb verzió, ha a gyereksereg közepére kiszórunk egy nagy doboz legót, aztán uccu neki, le vannak kötve pár órára :) Utána már csak a torta, és mindenki boldog. Én azért kicsit utánajártam a témának, mert az ötletek tárháza végtelen :)

fokep.jpg

Nyilván már itt is ütős lehet egy jó dekoráció, természetesen a LEGO színeiben: sárga, kék, piros, zöld. Ez bármiben megjelenhet, a terítők , a teríték és természetesen a lufik színeiben. De készíthetünk célirányosan színes sütiket, vagy kínálhatunk színes cukorkákat, mint az M&Ms, vagy a Skittles. A lényeg a színeken van. Nekem pl. nagyon tetszik, ha egy egyszerű sütire színek szerint válogatott M&M's cukorkákat teszünk. Egyszerű és nagyszerű, ráadásul a szlinapos is segíthet benne.

suti.jpg

Természetesen ez a téma is igen népszerű a gyerekek körében, ezért a neten mindenféle egyéb kellék is fellelhető a szalvétáktól kezdve a különleges poharakig: Ünnepek Áruháza 

deco.jpg

Ha ezekkel megvagyunk, kezdődhet a játék. Természetesen a gyerekek életkorához és neméhez alakítva. De persze ha "csak" egy hagyományos LEGO bulit szervezünk, akkor főleg a fiúk lesznek oda érte. De az élelmes anyukák és apukák már készülhetnek LEGO Friends témában is :)

Most ömlesztve hozok pár ötletet, aztán ki-ki találja meg benne a számára szimpatikus játékot :)

Kincskeresés Lego-módra 

Rejts el a lakás különböző területein legó darabkákat, amit a  gyerekeknek meg kell találniuk. Akár személyenként más-más színt elrejtve versenyezhetnek is, ki találja meg hamarabb az összes darabkát.

Autóverseny

Mindenkinek építenie kell egy kis LEGO autót. A gyerekek kapnak egy kis csomag legót, kerekekkel. Miután elkészültek, mutassa be mindenki a kreációját, majd egy rámpán teszteljétek az autókat.

LEGO verseny

Csapatverseny, 2 csapatra lesz szükség. Mindkét csapat kap 1-1 kanalat és egy óriási LEGO-t. A kanalak segítségével kell a lego darabkákat egyik pontból a másikba átvinni.

Csapatépítés

A gyerekek körben ülnek, középen egy szép zöld LEGO tábla. Kapjanak egy nagy kupac LEGO darabkát, amiket egyesével, szépen egymás után kell letenniük a táblára, amiből közös munka során egy nagy építményt  kell alkotniuk.

Hamupipőke-verseny

Lehet csapatban vagy egyénileg. A gyerekek kapjanak ugyanannyi darab LEGO-t ömlesztve egy tálba, amit aztán szín szerint kell másik tálakba szortírozni.

LEGO torony

Szintén csapatban és egyedül is lehet játszani. A gyerekek kapnak egy halom LEGO-t, majd vezényszóra el kell kezdeni építeni. Akinek a legmagasabb tornyot sikerül egy percen belül építenie, az nyert.

Remélem sikerült ötleteket meríteni, aztán elindulni valamerre. A szülinapot még lehet pontosítani, ha a szemünk fénye egy LEGO Ninjago, LEGO Batman, Star Wars stb. bulit szeretne, akkor természetesen ki lehet egészíteni az adott témához kapcsolódó játékokkal.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet. Ha tetszett, kövess a facebookon vagy az instagramon a friss infókért.

Ha pedig még van kedved, hangolódj az új kalandra: LEGO Kaland 2 

lego_movie.jpg

Forrás: pinterest.com

 

 

 

Szólj hozzá