2019. ápr 01.

Marvel és DC buli

írta: Szorsiborsi
Marvel és DC buli

avagy szuperhősök akcióban

Nemsokára a mozikba kerül az Avengers, vagy Bosszúállók utolsó, mindent elsöprő része. Nem tagadom, én is várom, és ha egy mód van rá, tuti moziban fogom megnézni. Feltételezem, nem vagyok egyedül, mert az utóbbi években, bár lehet már évtizedről is beszélhetünk, szinte minden a szuperhősök körül forog a legkisebbektől a legnagyobbakig. Sajnos az én egyik kedvenc szereplőm, és ez spoiler!!!!, már lehet nem tér vissza, de ebben a világban szinte bármi megtörténhet!!! Történjen, én azt kívánom, de persze úgy, hogy közben jó vége legyen :)

cimkep.jpg

De ugye miért is ne lehetne kedvenc csemeténk szülinapját is eköré a téma köré alakítani, pláne ha már másról se szólnak a mindennapjaink, mint Pókember, Hulk, Thor, Vasember, vagy a DC hősök köré, mint Batman, Superman vagy Wonder woman. Most elnézést kell kérnem azoktól az anyukáktól, ahol a lányok nem rajonganak ezekért a hősökért, és esetleg ismeretlenek a szereplők, de a fiús anyukák szerintem kívülről fújják már :)

A történet itt is hasonló, mint a többi buli esetén. Amire szükségünk van:

  • dekoráció
  • torta, sütik, üccsi
  • teríték
  • játékok

A dekoráció esetén fontos előre eldönteni, csak hogy a sok szín ne keveredjen nagyon össze, és legyen némi harmónia, hogy pontosan mi a téma: Bosszúállók, vagy egy-egy szuperhőst szeretnénk kiemelni. Vasember ugye piros-arany, Hulk zöld, Amerika kapitány már kék színekben pompázik. Ezért érdemes odafigyelni, mit kíván egyetlenünk a szülinapjára. Nyilván a lufik, krepp papírok, szalvéták, terítők, amik egy ilyen bulit feldobhatnak, de persze a végtelenségig találhatunk a különböző lufiboltokban, de akár a nagyobb áruházakban kellékeket, vagy a webes felületeken, mint az Amazon, vagy a Vedd online. Az Ünnepek Áruháza oldalon célirányosan kereshetünk megfelelő kiegészítőket. Én találtam egy nagyon jó ötletet is, amit mindenképp szeretnék veletek megosztani, mert ugye minden szuperhős-rajongó otthonában fellelhető egy bábu/baba, kinek mi, amit kreatív szalvétatartónak fel is lehet használni. Nagyon ötletes.

szalveta.jpg

Ha már megvan a körítés, jöhet a fő attrakció, a torta. Itt is érdemes csemeténk kívánsága szerint célirányosan menni, és nem "csak" a szuperhős témára koncentrálni. 

torta_2.jpg

torta2_2.jpg

De ha egy egyszerűbb tortával készülünk, és szerintem is jobb egy házi készítésű (noha a gyerekek lehet a csilli-villi tortákat jobban szívlelik), akkor az apró sütikkel, nasikkal is lehet hűnek maradni a témához. Igen népszerűek ma már itthon is a pop-cake-ek, amiket rengeteg variációbal el lehet készíteni, és szerintem még cukrászdát is találunk, aki esetleg vállal különleges mintákat.

popcake.jpg

Ugyanez a helyzet a már ismertebb cupcake-ekkel, amiket a végtelenségig lehet dekorálni. És ami nagy előnyük, ezekre már lehet tematikus dekorációt venni. Én ugyan még nem próbáltam, de gondolom kis cukormázas dolgok lehetnek ezek.

cupcake.jpg

Ezek után már csak a program hiányzik. Az ember lánya azt hinné, hogy itt inkább a nagyobb gyerekek jöhetnek számításba, de tévedés! Az én 3 évesem is szuperhősös szülinapot szeretne, szóval már az egész kicsit is otthon vannak a témában. Azért a játékoknál érdemes figyelni a korosztályra, mert a sztorit a kicsik még nem a film, hanem a mesék, reklámok és apa elmondásából ismerik. 

Viszont korosztálytól függetlenül amit érdemes beszerezni, az minimum egy  álarc minden vendégnek. De ha okosan csináljuk, akkor mondjuk meg a szülőknek, hogy jelmezben/álarcban hozzák csemetéiket. Az alaphangulat garantált :D. 

Ha a játékokra nem szeretnénk vagyonokat költeni, persze lehet, akkor okosan kell csinálni. Vannak persze helyigényes játékok, ill. maga a téma nem az az egy helyben ücsörgős, mérlegelni kell. De ha behálózzuk a szobát vagy az udvart, lézer, vagy Pókember hálója néven máris megvan az akadálypályánk.

jatek_1.jpg

Hulk nagyon erős, akkor valami erőpróbát is érdemes behozni a játékok közé. Lehet egy rúd két végére lufikat fújni. Vagy egy egyszerű kötélhúzással is le lehet őket kötni :)

Thornak van egy kalapácsa a Mjölnir (lányos anyukák kedvéért :)) Ha pl. cipős dobozokat bevonunk csomagoló papírral, és készítünk egy kalapácsot, akkor már csak a feladat hiányzik: le kell rombolni a dobozokból készült falat a kalapács segítségével.

jatek_2.jpg

Mivel a téma a felnőttek, és azok közül inkább az apukák körében is igazán népszerű, érdemes őket is bevonni a játékba. A gyerekek mindig örülnek ha a szülők is beszállnak a buliba. Hogy a lenti képen a cél a ki, vagy a bekötözés, azt a képzeletre bízom :)

jatek3.jpg

Az általam szervezett bulikra mindig megpróbálok egy kis kézművességet is becsempészni, én itt se tenném ezt másként. Az Amazonason már lehet igen jó árban vásárolni maszkokat, amiket már csak fel kell díszíteni, és mehet is a buli. A vendégsereg összetételétől függően kell kiválasztani a kellékeket, mert a lányok tuti szép csillogó strasszokat ragasztanának a maszkokra, míg a fiúk inkább mindenféle klassz képregényes felíratokat.

Ez csak pár ötlet. Lehet film maratont is tartani, szereplő, hangfelismerést, ami a filmhez köthető, elnevezhetik magukat a különböző szuperhősöknek. Ha kevés a lány, lehet olyat játszani, ahol a lovagias fiúk valamilyen formában megmentik a lányokat. Szóval az ötletek száma végtelen.

Remélem meghoztam a szuperhős gyerekek anyukáinak a kedvét, és találtok néhány ötletet egy ilyen bulihoz. :)

Addig is, akik ismerik, azoknak azért, akik pedig még nem, azoknak azért, egy kis szórakozásképp az új rész előzetese: előzetes

av.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, kövesetek a facebookon is az újabbnál újabb ötletekért.

Forrás: pinterest.de, https://www.screengeek.net/2018/12/04/avengers-4-trailer-update/

 

 

Szólj hozzá

spiderman superman torta játékok batman pókember szuperhős thor dekoráció hulk wonderwoman cupcake amerika kapitány bosszúállók avangers popcake mottó party tematikus szülinap bosszúállók szülinap vedd online szuperhős szülinap