2018. feb 01.

Mottó party?

írta: Szorsiborsi
Mottó party?

Itthon még talán nem annyira, de külföldön már nagy divat a tematikus szülinap. De mit is takar ez a név?

motto_party.jpg

Az én elképzelésem egy szülinapról annyi, hogy legyen egy szép meghívó, torta, legyenek ott a barátaim és majd csinálunk valamit. Na, ez már a múlt. A mai gyerekek Elzák, Darth Vaderek, ninják, tündérek vagy épp hercegek szeretnének lenni. Yoda szódát inni, tündérkeresztanya mesesütijét enni, és lézerkardozni, autóversenyezni, csak hogy a legnépszerűbb tematikákat említsem. Ez persze még nagyobb munkát jelent a szülőknek, hiszen ki kell találni a témához megfelelő játékokat, ennivalót, esetleg jelmezt is. És akkor jön a tényleges munka, elkészíteni a nasikat, megvarrni/kölcsönözni egy jelmezt, berendezni a szobát, és utána még el is kell takarítani. Nem kis munka…

Már Magyarországon is található néhány cég, főleg Budapest környékén, akik foglalkoznak ilyen szülinapok szervezésével és lebonyolításával. Ilyenkor csak meg kell rendelnünk a kívánt csomagot, és ők gondoskodnak mindenről: dekorról, játékokról, eszközökről, bármiről, amit a drága szülinapos szeretne. Véleményem szerint ez egy nagyon kényelmes módszer, már a szülőknek  Szinte csak rá kell bólintanunk mindenre. Még vidéki szülinapokat is vállalnak.

De ha van egy kis időnk, és elég kreatívak vagyunk, akkor akár magunk is szervezhetünk ilyen szülinapot. Igaz sok előkészülettel jár, mert be kell szerezni az eszközöket, ha különleges dekort szeretnénk, akkor azt is el kell készíteni. Viszont egy nagyobb gyerekkel akár ez egy nagyon jó közös program is lehet. Utána ki kell találni, mit is játszunk, kint legyünk, vagy bent stb. Na és az enni-innivaló…ha már tematikus, akkor arra is gondolni kell, hogy megfelelő ételeket kínáljunk, vagy legalább a körítés annak megfelelő legyen. Mennyivel hangulatosabb, ha a chipseket egy papírhajóban tálaljuk. Vagy ha a kis habcsókokra egy-egy színes tollat rögzítünk, rögtön olyan mint egy indián, nem? Erre mondanám, hogy a Google a barátunk Egy kis ráfordítással gyorsan és könnyen összeállítható menüket, játékokat és dekort tudunk összeállítani csemeténk legnagyobb örömére.

A jövőben remélem segíthetek nektek ötletekkel, tapasztalatokkal, hogy nektek is egyszerű legyen, és a gyerkőcök is boldogok legyenek. Jelenleg is készülök egy ilyen tematikus szülinapra, pár hét múlva kiderül, mennyire találtuk el a gyerekek ízlését. De erről egyenlőre ennyit…J De kövessetek a facebookon is!!!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebook közösséghez is az alábbi linken, hogy eljuthassanak hozzád a legfrissebb tartalmak: itt

Szólj hozzá

mottó party tematikus szülinap