2018. jan 26.

Szülinap régen és ma

írta: Szorsiborsi
Szülinap régen és ma

Minden gyerek várja a szülinapját, szinte mindegy is, hány éves. A kicsik azért, mert ez a buli róluk szól, szép ajándékokat kaphatnak. Az idősebbeknél talán már egy bizonyos kor (14-16) elérése a cél, mert milyen menő 16 évesnek lenni. De ezzel mi, felnőttek (felnőtt gyerekek) is így vagyunk, nem? Ahogy az ember halad előre a korral (véletlenül sem öregszik), már nem ugyanazok miatt, de mégis izgulunk, nem igaz? No jó, mi azért nem várjuk annyira, de azért csak izgulunk nem?

Na, ez a gyerkőcöknél sokszorozódik, hiszen ajándékokat kapnak, torta van, buli van, minden körülöttük forog!! Milyen szuper érzés, amikor megkapjuk a hőn áhított Barbie-t, vagy a kért telefont. Aztán megjönnek a barátok, lehet menőzni az új cucokkal :D

Gondoljunk csak vissza, hogy is volt ez a mi gyerekkorunkban? Mi a tesómmal mindig szép meghívókat gyártottunk, feladatokat, játékokat találtunk ki, és amikor megérkeztek a barátok, játszottunk, tortáztunk szigorúan este 6ig. Ugyan már rég nem vettem részt szülinapi zsúron, de feltételezem, hogy a lényeg ma is ugyanez, csak a mai trendeknek megfelelően.

Apropó trendek. Kb. karácsony előtt szembesültem az igazán menő szülinap fogalmával. Az én gyerekkoromban ha valaki a Mekiben tartotta a szülinapját, az már különlegesnek számított. Aztán jöttek a játszóházak, mint különleges helyszín. Ma már viszont rendezvényszervező szervezi meg a kicsik szülinapját. Ki hallott már ilyet, gondoltam, ám bogarat ültetett a fülembe és utánanéztem. Ennek kapcsán kezdtem el foglalkozni a mai szülinapokkal, és igen meglepő és izgalmas dolgokat találtam. Ilyenek pl. a dekoratív torták, egészséges nasik (mi még nem ettünk gyümölcsöt egy bulin), újfajta játékok, menő meghívók, vagy bármi, ami a szülinapokkal kapcsolatos. Ezekről fogok nektek ötleteket, tippeket megosztani, DIY videókat készíteni, hogy megkönnyítsem a szervezést, és hogy a leendő szülinaposoknak minél izgalmasabb és emlékezetesebb legyen a nagy nap!

Remélem sok új ötletet találtok majd az oldalon, de várom a kreatív anyukák, apukák, nagymamák, tesók ötleteit, valamint a kérdéseket is, amivel szebbé, és jobbá tehetjük gyerkőceink születésnapját!

nevtelen_terv.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebook közösséghez is az alábbi linken, hogy eljuthassanak hozzád a legfrissebb tartalmak: itt

Szólj hozzá