2019. feb 26.

Hercegnők, királylányok, Barbiek

írta: Szorsiborsi
Hercegnők, királylányok, Barbiek

avagy egy igazi csajos buli

Az utóbbi időben főleg a fiús témák kerültek előtérbe. Bocsássatok meg nekem, de ha az embernek fia van, akkor arra koncentrál. Biztos így vannak ezzel a lányos anyukák is, nem?:D

Na de végre eljutottam odáig, hogy kedvezek néhány ötlettel a lányoknak is. Igazából sokkal könnyebb is a téma, mert nyilván főleg a rózsaszínre kell koncentrálni, ráadásul a kellékek szinte mindenhol fellelhetők, nem kell pókemberes tányérért bújnom a netet :D A nehézséget itt szerintem az jelenti, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Mert kell egy kis ez is, meg az is, de még amaz is jó lenne...ugye ismerős? :)

Viszont már csak azért is téma, mert, legalábbis az én generációm tagjai közül ki ne emlékezne Disney hercegnőire, ki ne énekelt volna együtt Belle-lel, Jázminnal, vagy Csipkerózsikával? 

fokep_1.jpg

Szóval ha már a királylányok, Barbiek és hercegnők, de még sorolhatnám a csajos dolgokat tovább, a téma, nyilván a rózsaszín, és az azzal harmonizáló színeket kell hangsúlyozni. Ilyenek a fehér, a babakék, de akár az arany és fekete is. A dekorációs ötletek száma szinte végtelen: lufik, minden mennyiségben, girlandok mindenféle formában, terítők, szalvéták, tányérok, minden ami szem, szájnak ingere.

teritek.jpg

A fenti képen szolidan, de szerintem gyönyörű kis kellékekkel készültek a szülinapos számára, a kis muffinok, sütikék, virágok, a harmonizáló színek biztos megteremtették a hangulatot egy igazán jó bulihoz.

Szerintem a torta sem szorul magyarázatra, hiszen határt csak a fantáziánk és persze a cukrász kézügyessége szabhat. (Na meg persze a pénztárcánk, de az már egy másik történet :))

torta_1.jpg

torta2_1.jpg

torta3.jpg

Ha már a megfelelő körülmények adottak, torta, sütik, nasik elő vannak készítve, dekoráció fent van, akkor már csak a vendégek hiányoznak. Kb. 8 éves korig, de cáfoljatok meg ha nincs igazam (fiam van, ismeretlen a terület :)) a lányok imádják a mindenféle hercegnős kiegészítőket magukon. Na jó, az idősebbek is, csak ők talán már nem tütüket vesznek fel :) Lényeg a lényeg, hogy érdemes a kis vendégeknek előre megmondani, hogy öltözzenek a buli témájának megfelelő jelmezbe, hogy még jobb legyen a hangulat. Ilyenkor jöhet egy kis körömlakk, smink, ékszer anyától, persze csak minimál :)

Na és akkor a programról is ejtsünk néhány szót, mivel lehet egy ilyen bulin az időt eltölteni. A lányok szeretnek kézműveskedni, szeretik a csillogó gyöngyöket, strasszokat, mindenféle kiegészítőket. Szeretnek rajzolni, ragasztani. Rengetek ötletem van egy ilyen alkalomra, már alig várom, hogy egy ilyen bulira is hivatalos legyek :) Nem lövök le minden ötletet, csak néhányat, de a kreatív anyukák már elindulhatnak ezzel is.

Nemrég láttam egy blogon, hogy az anyuka minden meghívott gyermeknek előkészített egy-egy, természetesen rózsaszín tükröt, ragasztót, és mindenféle strasszokat, csillámokat. A vndégek pedig azt a feladaot kapták, hogy saját ízlésük szerint díszítsék fel őket. Természetesen azért nem csak a tükröket lehet díszíteni, készíthetnek koronát, ékszert, előre megrajzolt hercegnőket is.

jatek.jpg

De ha valaki bírja a koszt és nem retten vissza egy kis takarítástól, annak javaslom a cupcake vagy mályvacukor díszítést is. Ezekhez mindenféle dekorcukrokat, önteteket kell előkészíteni, a gyerekek pedig majd megtalálják a kedvükre való mintákat, ami ugyan nem marad meg örök emlékként, de annál finomabb!!

 

jatek2.jpg

jatek_3.jpg

Természetesen más egyéb játékokkal is lehet várni a meghívottakat, ezek inkább az elsősorban lányos bulikra való különlegességek, és főleg inkább a nagyobbak számára. 

Közben persze szólhat némi hercegnős zene, rendezhetünk hozzá báli körülményeket, ha a Hamupipőke téma kerül szóba.

Egy kis hangulatteremtő:

aladdin.JPG

 

Remélem tetszett a bejegyzés, és sikerült némi ötlettel szolgálnom. Ha érdekelnek az újdonságok, keress a facebookon és instagramon.

Forrás: pinterest.com

 

Szólj hozzá

torta dekor cukormáz gyerekzsúr csillámtetkó mottó party 4-6 évesek 6 évesek szulinapizsuroda barbie szülinap hercegnő szülinap