2019. jan 15.

Pókember a szülinapon

írta: Szorsiborsi
Pókember a szülinapon

avagy, mit tegyek, ha a gyerek Pókember-mániás?

Nálunk Pókember-mánia uralkodik. Lányoknál gondolom még megy az Elza téma, na de a fiúknál...Marvel, DC, Star Wars a menő - fiús anyukák érteni fogják :) Olyan hogy traktor, vagy tűzoltó stb., már nem menő. Pedig még csak 3 éves. Jajj mi lesz itt később!!!!

Na de hogy témánál maradjunk, arra gondoltam, összeszedek néhány ötletet, én hogyan csinálnám, és valószínűleg a 4. szülinapján csinálni is fogom, ha Spiderman lenne/lesz a szülinap mottója. Mivel igen népszerű, nem kell túl sokat böngészni, hogy egy kreatív anyuka inspirációt leljen :)

nyitokep.jpg

 

Na jó, a fenti kép egy kicsit azért túlzás, bár ha ezt egy 4 éves meglátja....Nekem kicsit sok rajta az édesség. De ha belemegyünk a részletekbe, akkor már találunk hasznosítható ötleteket.

Pl. a terítő ami ugye vagy az a bizonyos kék, vagy piros legyen. Sokat számít. Ha csak egy futót is használunk. Ha nincs ilyen színű terítőnk, márpedig miért is volna - kicsit extrém színek :)  - egy közeli méteráruban tuti lesz valami jó kis anyag, amit hasznosíthatunk. De ha még inkább témánál szeretnénk maradni, és meg szeretnénk spórolni a varrogatás örömeit, akkor egyszerűen csak rendelni kell egy pókemberes terítőt a netről. Ráadásul könnyen tisztítható, mert műanyagból készül, ami a kicsiknél igen előnyös tud lenni.

Na de lépjünk is tovább, hiszen az egyik legfontosabb elem nem hiányozhat egy szülinapról, mégpedig a torta. Manapság már nagyon népszerűek a mindenféle mintás torták, amit a nagyobb városokban szinte minden cukrászda el tud készíteni. Csak a képzeletünk szab határt, és persze a cukrász kézügyessége. Javaslom mindig érdeklődjetek utána, hol készítenek igazán jó tortát, nehogy csalódás érje a kis ünnepeltet.

torta.jpg

torta2.jpg

Ami még feldobhat egy ilyen bulit, természetesen a dekoráció :) Ötletek százába lehet botlani az internet különbző felületein. Készíthetjük sk., de lehet rendelni mindenféle mintázatban girlandokat, lufikat, feliratokat. 

dekor.jpg

dekor2.jpg

dekor3.jpg

Természetesen lehet ezt még tovább fokozni, hiszen szinte minden kapható a témában, ami szem-szájnak ingere. A gyerekek imádják a tematikus poharakat, szalvétákat, tányérokat. Többféle mintával, méretben lehet őket fellelni a különböző lufiboltokban, party-kellék oldalakon. Én az Ünnepek Áruháza oldalt ismerem, 1-2 napon belül szállítanak is, hatalmas repertoárral bírnak :) 

Persze a lufik sem hiányozhatnak, főleg kék-piros színben. Nagyon mutatós, ha héliummal töltöttek, vagy akár a fólia lufik is. Bár tapasztalat, hogy az ember lánya hosszú időn át helyezgeti, kötözgeti a lufikat, a gyerekek pedig 2 perc alatt szétszedik az egészet, mert luizni szeretnének :D

Na mi maradt ki? Ja igen, a meghívók, bár lehet ezzel kellett volna kezdeni :) Természetesen vannak szép meghívók, amiket a boltban meg lehet vásárolni, de én azt gondolom, akinek van ideje, és kedve/affinitása egy sk meghívót készíteni, az mindenképp lásson neki, pláne ha segítő kezek is akadnak. 

meghivo.jpg

meghivo2.jpg

Nagy vonalakban ennyi egy jó kis spiderman téma, persze játékokkal, jelmezzel további ötletekkel lehet még fokozni a hangulatot, de az egy külön bejegyzést is megér.

Forrás: pinteres.de, https://unnepekaruhaza.hu

Remélem tetszett a bejegyzés. Ha érdekelnek az újabb ötletek, keress bátran a facebookon, és instagramon :)

Szólj hozzá

meghívó spiderman torta pókember diy dekor 2-3 évesek tematikus szülinap 4-6 évesek 6 évesek pókember meghívó