2018. feb 15.

Alternatív szülinap

írta: Szorsiborsi
Alternatív szülinap

azaz, szülinap egy külső helyszínen

Akik már túl vannak néhány szülinapon, 8-10 évesek, vagy akár idősebbek, biztosan örülnek valami újdonságnak, valami rendkívülinek. Nem mellesleg a meghívott barátok előtt lehet egy kicsit menőzni. És itt nem a hiper-szuper ajándékra gondolok, vagy egy ultramenő tortára, hanem inkább egy különleges helyszínre, amire a gyerekek évek múlva is úgy gondolnak, hogy nekik egy különleges szülinapjuk volt. Persze, lehet itt is extrém dolgokra gondolni, biztos menő lehet egy külföldi út során ünnepelni –a 18. szülinapomon éppen Belgiumban ünnepeltem egy nemzetközi táncfesztivál keretében a barátaimmal, felejthetetlen élmény volt – vagy wellness szállodába menni, bár szerintem ebben a korban a gyerekek nem a mi, szüleik társaságára vágynak egy ilyen napon.

nevtelen_terv_3_1.jpg

Na de vissza a gyerekzsúrokhoz, és lássuk, mik azok a külső helyszínek, amik feldobják egy szülinapi buli hangulatát:

Játszóház

Egy korábbi bejegyzésemben részletesen leírtam, milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy játszóházi bulinak. A gyerekek szempontjából a jó hangulat garantált, tuti nem fognak unatkozni, annyi játék van a helyszínen. A hátránya ugye a sok ismeretlen, akik szintén ott szórakoznak. Esetleg meg kell kérdezni a helyszínt, lehet-e zártkörűen bulizni, így ez a probléma is megoldódik.

Debrecenben több játszóház is várja a gyerekeket, ahol külöm kérhetjük zsülinapi zsúrok szervezését. A teljesség igénye nélkül néhány:

Lézerharc

Még nem volt szerencsém lézerharcban részt venni, a férjem viszont áradozott róla. Nos, ha egy 30 éves felnőtt ember lelkesen jön haza, hogy milyen jól érezte magát, feltételezem, hogy egy közel 10 éves emberke tuti élvezni fogja. Barátságosabb mint egy paintball, zárt területen van, tehát rossz időben is alkalmas, és tuti a végére elfáradnak. És nem csak a fiúk élvezik, a lányok is.

Debrecenben a Laser Arena szervez gyermekek számára szülinapokat, amihez 2 óra játék tartozik. Plusz pont, hogy lehetőség van tortát, nasit és üdítőt bevinni, amihez külön termet is tudnak biztosítani.

Mozi

Na igen, nagy élmény a haverokkal moziba menni, megenni közösen egy vödör popcornt, utána esetleg még elmenni a Mekibe, hogy teljes legyen a buli. Inkább nagyobb gyerekeknek szerveznék ilyen partyt, a kicsik még szívesebben játszanak, és nem biztos, hogy végig tudnak ülni egy 1,5-2 órás filmet.

Külső helyszín

Ha csak helyszínre lenne szükségünk, de hagyományos jellegű buli szeretnénk, akkor csak egy szolgáltató kell keresnünk, aki biztosítja a helyszínt. Már több hely is be van rendezkedve gyerekzsúrok lebonyolítására, nekünk csak meg kell őket találnunk, és a megfelelő csomagot megrendelnünk.

Debrecenben pl. a Csemeteliget nevű helyen már a legkisebbekkel is ünnepelhetünk, ahol szülinapi programmal várják az érkezőket. Többféle csomagból választhatunk, melyek biztosítják a végtelen játékot, dekorációt, animátort, nasit, persze ki mennyi összeget szán a bulira. A legjobb az egészben, hogy a gyerekek játszhatnak, anélkül, hogy nekem azon kellene aggódnom, mikor ütik ki az ablakot egy labdával, vagy mikor esik el valaki a küszöbben 

Vizes szülinap

Jó alternatíva lehet, ha egy vizi vidámparkot látogatunk meg a vendégekkel. Erre télen-nyáron is van lehetőség, mert míg nyáron a strandok elég széleskörű lehetőségeket biztosítanak, addig télen a benti aqua parkok nyújtják szinte ugyanazt az élményt. Viszont érdemes segítséget kérni, hogy ne egyedül kelljen több gyerekre felügyelni, hanem akár a többi szülő segítségével. Már pici gyerekek is jól érezhetik itt magukat, én mégis a nagyobb, kis iskolás gyerekeknek ajánlanám ezt a fajta szülinapozást.

Debrecenben szerencsénk van, mert az Aquaticum Debrecen a Nagyerdő szívében könnyen elérhető helyen van. Ha viszont egy kicsit messzebb mennénk, alig 20 km-re található a hajdúszoboszlói Aqua Palace.

Vidámpark

Kevésbé extrém, és talán kevésbe „veszélyes” egy vidámparki szülinap. Egyszerűen megvesszük a belépőt a gyerekeknek, és mehet a buli. Tágas tér, sok játék, amit mind kipróbálhatnak. Itt is érdemes a többi szülő segítségét kérni, hiszen ahány gyerek, annyi felé szaladnak. Ami itt akadály lehet, az az időjárás, tehát főleg a tavasz-nyár-őszi időszakban születtt gyerekek élvezhetik a vidámparki bulit.

Debrecenben a Nagyerdőben található az ország egyetlen vidámparkja, a Nagyerdei Kultúrpark, ahol a kicsik is, nagyok is jól érezhetik magukat.

Kalandpark

Ma nagyon divatosak a különféle kalandparkok a felnőttek és a gyerekek körében is. A legtöbb kalandpark minden korosztályra felkészült, változatos játékokkal. Én felnőttként mentem végig egy ilyen parkban a függőhidakon, igen fárasztó volt, szóval a végére tuti kifáradnak a gyerekek. J A hátrány az idjárásban van, hiszem télen kicsit nehézkes egy ilyen parkban bulizni, ill. nyáron az eső sem biztos hogy barátunk.

Debrecenben a Koppány kalandpark és a Kerekerdő élménypark nyújt lehetőséget a gyerekeknek egy szuper szülinaphoz.

Szóval a lehetőségek tárháza szinte végtelen, a kreatívitásunk és persze a pénztárcánk szabhat határt.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is a friss infókért.

Szólj hozzá

tipp játék mozi szülinap étel torta játékok strand vidámpark játszóház élménypark vendégek kalandpark nasi 2-3 évesek