2018. dec 14.

Karácsonyra készülök

írta: Szorsiborsi
Karácsonyra készülök

avagy minimál dekor nálunk

Nemrégiben ígértem a facebookon, hogy mutatok némi karácsonyi dekorációt, én hogyan készítem fel a lakást az ünnepekre. Minden titkomat azért nem árulom el, de talán kiindulási pontnak mindenképp hasznos :) Ugyan nem zsúr téma, de most miden a karácsony körül forog, hisz már csak tízet kell aludni és itt a karácsony.

Először is tisztázni kell pár dolgot, mielőtt bármit is mutatnék:

  • nálunk a fiúk vannak fölényben, ami már komoly akadály a túl sok díszhez.
  • nem szeretem a túl sok dekort
  • a Baby még csak 3 éves, ami okoz némi fennakadást - a gyerekes szülők értik

pc103277.JPG

Szóval mindezek után minden évben megpróbálkozom kitenni a karácsonyi díszeinket, amikhez természetesen évről évre újabb társak érkeznek. Vagy esetleg update-elem a jelenlegieket. A mostani díszek sem így kezdték még fénykoruban.

 piture_perfect.png

Eredetileg a székek támláját dekorálták, de a Baby ugyebár nem kompatibilis velök :) Tuti egyesével szedegetné szét őket :)

A girlandokat a Dr. Csont egyik karácsonyi részében láttam. Nagyon megtetszett, mert könnyen beszerezhető, használható, és még a fiúknak is tetszik. A nehézsége a rögzítés, mivel a sokadik cellux fogta meg :( De elég jó. 

A tobozok viszont a bejárati ajtót ékesítik. Pár szebb toboz, némi szalag és mehet is az ajtóra. Még az elfoglalt anyukák is találnak rá pár percet :)

adventure_in_america.png

 Amit még nagyon szeretek, az ablakdíszeim. Mindenkinél van otthon néhány gömb, ami már nem fér fel a fára, de ha mégsem, akkor már nagyon olcsón be lehet szerezni a szívárvány minden színében őket. Én kivettem párat a díszek közül, tettem rá egy szép kis szalagot, és felakasztgattam a függönycsipeszekre. Így a Baby sem éri el, nem sok a fiúknak, olcsó és pikk-pakk kész :)

ablak.png

A koszorúról nem készítettem közelit, mert már régen csináltam, szeretnék egy újat. De ez már szerintem leghamarabb jövő ilyenkor készül el, addig meg jó lesz a mostani is. Ha valaki nagyon sasol, a képeken azért picikét látszik :)

Gondolom már észrevettétek, hogy az életemben fontos szerepet játszik, hogy én készítsek el dolgokat. Nincs bajom a boltokban kapható termékekkel, csak szeretem magam elkészíteni amit lehet, ill. amennyire időm engedi :) Épp ezért szinte minden évben próbálom a karácsonyfa-díszek számát saját készítésű díszekkel bővíteni. Ez majd akkor lesz téyleg izgalmas, ha a Babyvel együtt készülünk. :)

Most az angyalkák mellett döntöttem, még nincsenek angyalok a fán. A készítésük folyamatban, majd ha szabin leszek végre :D

pc103281.JPG

Természetesen az ajándékok terén is előnyben részesülnek a DIY ajándékok, már amennyire az időm engedi. Meg hát nem lehet mindenkinek ilyesmit ajándékozni, a férjem biztos kiszaladna a világból egy angyalkától. De a bolti kacatokat sem szeretem, kell a középút :)

Remélem tetszett a bejegyzés, köszönöm, hogy elolvastad, és remélem sikerült ötleteket találnod. Addig is kövess a facebookon és instán.

Szólj hozzá

karácsony diy dekor girland DIY karácsonyi díszek karácsonyi gömb egyszerű dekor karácsonyi díszek gyorsan