2018. aug 14.

Ottalvós buli...

írta: Szorsiborsi
Ottalvós buli...

...kell ez nekem?

A válasz: igen kell! Ki nem szeretett ottalvós bulikra járni a barátnőkhöz? Bár azt nem tudom, a szüleik hogyan viszonyultak a témához, de gondolom a saját szüleink örültek a hirtelen jött szabad estének :) Mi anno semmi különöset nem csináltunk, csak egyszerűen sokáig ébren voltunk, dumáltunk, és filmeztünk. Emlékszem egy ilyen estén néztem meg először a Sikoly című film első részét, ami azóta már kicsit veszített ugyan népszerűségéből, de akkoriban azért nagy dolognak számított :)

bake-baking-cake-913136.jpg

Ma már sokkal több lehetőség közül választhatnak a csajszik, ha egy igazán menő ottalvós bulit szeretnének szervezni. Ezek a bulik egy szülinap folytatásaként, vagy egyszerű csajos buliként is működhetnek, a lényeg, hogy együtt töltsenek el egy közös estét, és persze ne kelljen korán lefeküdni. Ja igen, és lehetőleg szülők nélkül, ezt sajnos tudomásul kell venni...

Itt összeszedtem pár ötletet, amivel egy csajos bulit fel lehet dobni. Igazán irigy vagyok a mai fiatalságra, nekünk ilyen akkoriban még nem volt.

"Ki vagyok én" - játék. A lényeg, hogy mindenki írjon fel 5 dolgot, amit szeret, és ötöt amit nem egy-egy papírra. Tegyétek be egy kosárba, húzzatok, majd olvassátok fel hangosan. Ki kell találni, ki melyiket írhatta.

Ürítsétek ki a szobát, hogy nagy legyen a tér, és kapcsoljatok zenét, hogy egész este bulizhassanak. Mindenféle oldschool dolgot be lehet vezetmi, lemezjátszó, CD-k, régi zenék, biztos örülni fognak.

Limbo party - csak egy hosszú nyélre van szükség, amihez a partvis nyele is megteszi. Ha nagyon profik vagytok, találtok a neten hivatalos limbo rudakat is :)

Süssetek pizzát, készítsetek smoothie-t, vagy taco-t. Készíts elő minden hozzávalót, majd ők elkészítik maguknak. Természetesen felügyelettel, ha nem akarsz csatateret a konyhádba, nem beszélve a sütőről!!! Viszont a feltakarításban is kérd a segítségüket :)baked-beer-cheese-724216.jpg

Dekoráljatok muffinokat! Ebben az esetben nem neked kell előre készülnöd a sütivel, mivel ők maguk is elkészíthetik. Egy muffint megsütni igazán semmiség,  utána pedig már csak a dekorációs eszközökre van szükség. Természetesen itt is fontos a szülői felügyelet!!!

Ha jó idő van, és van egy kis kertetek is, csináljatok tábortüzet. Sokmindent el tudnak már készíteni maguk is, süthetnek szalonnát, mályvacukrot, grillezhettek, vagy egyszerűen csak élvezzétek a tábortüzet, meséljetek kísértethistóriákat, szerelmes történeteket. Odáig lesznek :)

Ennek kiegészítése lehet egy sátor az udvarban. Csak hálózsákok, takarók és némi fényforrás szükségesek hozzá :)

Mozizzatok! Ilyenkor érdemes a lányoknak valami limonádé-filmet, fiúknak inkább valami szuperhősösebbet előkészíteni, popcorn, chis, üccsi minden mennyiségben legyen. Ilyenkor kell maratont nézni :)

Ennek egy update változata, ha a kertben fellógattok egy fehér lepedőt, és arra vetítetek projektor segítségével. Hálózsákból, párnak között nincs is jobb egy kellemes nyári estén.

 

Készítsetek bunkert!! Mindenki épített takarók, párnák és lexikonok segítségével bunkert gyerekkorában, ami máig nem vesztett népszerűségéből :)

Kincskeresés minden mennyiségben! Korábbi posztjaimban találtok tippeket, hogyan lehet izgalmas kincskeresést szervezni otthon.

Szervezzetek tehetségkutatót minden kellékével: legyen mikrofon, smink, fellépőruha, zsűri. A lányoknál már a sminkelés is külön programnak számít, tuti a siker!!!

A klasszikus társasjátékok sose fognak kimenni a divatból. Készítsetek ki mindenféle társasokat, Monopolyt, Cluedot, Scrabblet, és mehet a játék!

art-board-game-challenge-163064.jpg

A karaoke még mindig menő. A PS4, XBOX-on játszható Just Dance-szel lehet táncolni, énekelni, de a youtube-on is fellelhetőek karaoke verziók. Vagy egyszerűen kapcsoljatok zenét, és énekeljétek alá a zenét.

Emlékeztek még a Felelsz vagy mersz játékra? Mi mindig a buszon játszottuk ha utaztunk. Persze mindenki félt, hogy az épp szemben ülő szerelme nehogy megsejtsen valamit, vagy nehogy valami nagyon ciki dolgot kelljen csinálni. 

Tartsatok divatbemutatót! Ha kölcsönadod néhány ruhádat, biztos örülni fognak a lányok! Mi a barátnőm nővérének ruháit próbáltuk fel :D

Bújócska a sötétben! Kapcsoljátok le a lámpákat és kezdődhet a játék. Tuti kacarászással lesz tele a lakás :)

Ki ne szeretné az arcfestést? Fessétek ki egymás arcát, majd találjátok ki, mit is ábrázolhat :)

És végül, de nem utolsó sorban: Szórakozzatok! Szinte semmi gond nem lehet, ha jól érzitek magatokat egymás társaságában

 

Remélem sikerült néhány ötlettel szolgálnom, hogy egy igazán klassz ottalvós bulit szervezhessetek, és hogy Ti lehessetek az "Év anyukája" pályázat nyertesei :)

Ha tetszett a bejegyzésem, ne felejts el likolni a facebookon, és követni az instagramon.

Forrás: https://lifeispoppin.com/25-slumber-party-ideas-for-girls/

 

 

Szólj hozzá