2018. aug 09.

Állatkertek éjszakája

írta: Szorsiborsi
Állatkertek éjszakája

Pár hónappal ezelőtt láttam egy facebook reklámot egy könyvről, ami felkeltette a figyelmemet. A címe Éves naptárogató - Jeles napok és világnapok az óvodában újragondolva. Már ezzel az utolsó szóval felkeltette a figyelmemet, szeretek minden "újragondolva" témát, mert sok helyen nem megy az épp aktuális modell. Ezért felkerestem az oldalt, ahol olyan leírást adtak róla, amire nem mondhattam nemet :) Anyósom meg is lepett vele, ami már csak azért is hasznos lesz majd egyszer, mert a Baby még csak 2 éves, majd ha ovis lesz, hasznát fogom venni. Miután fellapoztam, igazán izgalmas dolgokat találtam benne. Havi szinten vannak főbb jeles- és világnapok lebontva, ami érdekelheti az ovisokat, ill. ehhez tartozó játékok, feladatok (süssetek mézeskalácsot, rajzoljatok a témáról, beszélgessetek, énekeljetek róla stb). Semmi extra, igazából olyasmi tartalma van, amit véleményem szerint minden gyerekekkel foglalkozó pedagógusnak tudnia kellene, ill. nem ártana a szülőknek sem némelyiket ismernie. 

animals-assorted-background-953211.jpg

A lényeg, amiért most felhoztam ezt a könyvet, hogy ma van az Állatkertek napja, jobban mondva éjszakája Magyarországon!!! A Budapesti Állat- és Növénykert 1866. augusztus 9-én nyílt, ennek a napnak az emlékére és az állatkertek népszerűsítésére tették meg augusztus 9. napját az Állatkertek Napjának, ami mára már Állatkertek éjszakájává változott. Ezen a napon az ország valamennyi állatkerjében éjszakai programmal várják az odalátogatókat, természetesen Budapesten, Poroszlón az Ökocentrumban, Veresegyházán a medveotthonban, de a Szegedi Vadasparkban is. Ezen az oldalon megtalálhatóak a programban résztvevő állatkertek:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-allatkertek-ejszakaja.html

Természetesen Debrecenben is találunk megfelelő programokat a Debreceni Állat- és Növénykertben, amire már csak azért is érdemes ellátogatni, mert az éjjel tevékeny állatokat ilyenkor lehet igazán megfigyelni :)

animal-eyes-fur-33149.jpg

Mi még nem hiszem,  hogy ellátogatunk, a 2 éves Baby még lehet nem élvezné, de ha már kicsit idősebb lesz, biztos mi is részt fogunk venni a rendezvényen. 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejts el követni facebookon és instagramon :)

Forrás:

  •  http://szerkeszto.gportal.hu/gindex.php?pg=35208258
  • https://www.programturizmus.hu/ajanlat-allatkertek-ejszakaja.html
  • https://www.programturizmus.hu/ajanlat-debreceni-allatkert-vidampark-programok-esemenyek-rendezvenyek-nagyerdo-kulturpark.html
Szólj hozzá

program állatkert jeles napok világnapok Debreceni Állat- és Növénykert állatkertek éjszakája szülinapizsúroda