2018. feb 04.

6+1 kedvenc szülinapi dal

írta: Szorsiborsi
6+1 kedvenc szülinapi dal

...avagy mit énekelünk, mikor megérkezik a torta?

A szülinapi dalok évek óta ugyanazok. De ezeknek már tradíciója van, és nehéz új dalt felvenni a repertoárra. De nem is szeretnénk, nem de?

Mi szinte mindig a hagyományos "Boldog szülinapot" dalt, esetleg az angol verziót énekeljük. De ha a gyerkőc nagyobb lesz, valószínűleg utánanézek újabbaknak is.

Lássuk mik a 6 legnépszerűbb dalocska a Google szerint (a teljesség igénye nélkül).

1. Nyilván első helyen Halász Judit örök klasszikusa áll. Ez mind a gyerekek, mind a felnőttek számára hangulatos dal lehet, a gyerekeknek számára egy nagyon kedves dalról van szó, nekünk felnőtteknek pedig a gyerekkorunkat idézi fel. :)

2. Szintén nagy kedvenc az utóbbi években az Alma Együttes 'Ma van a szülinapom' című dala. Egyszerű, humoros szöveg, fülbemászó kedves, vicces dallam. Én is imádom, alig várom, hogy koncertre is ellátogathassunk :)

3. A sok szülinapi videók között volt egy Pap Rita dal is. Habár én nem ismerem, elég szép helyen van a sorrendben, lehet sokan ismerik. A gyerekek szeretik, mert kedves, könnyen tanulható, fülbemászó.

4. A mai modern gyerekekről se feledkezzünk meg. Nálunk is népszerűek a Tomi-mesék, ezért ide is beteszem az aktuális dalukat :) Nekem kicsit bonyolult fejből énekelni, de a háttérben jó kis tortázós hangulatot teremthet.

5. Nagyon kis kedves hangulatú Kovácsovics Fruzsina szülinapi dala, a refrén nagyon könnyen tanulható, a dallam vidám, hangulatos. Nekem nagyon tetszik, a 3. szülinapon lehet bevetem ;)

6. A klasszikus Boldog szülinapot dalról se feledkezzünk meg. Tapasztalatom alapján az ünnepek 80%-án még ezt szoktuk énekelni. De ebben semmi rossz sincs, mindenki ismeri, egyszerű, hangulatos. Ebben a videóban rögtön magyar és angol nyelven is meghallgatható.

6+1 Noha nem kimondottan gyerekdalról van szó, engedjétek meg, hogy itt megemlíthessem a szívemnek oly kedves szülinapi dalt, sok szép emlék fűz hozzá. Itt most a Csík Zenekar előadásában azoknak, akik már ismerték, azoknak azért, akik még nem hallották, azoknak azért tudom ajánlani. Nagyon szép dal.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebookon is, hogy a legfrissebb információkról se maradhass le.

Szólj hozzá

szülinapi dalok