2018. jún 24.

Este fél 11, de a munka nem állhat meg! #szulinapizsuroda #diy #papírbólkészült #újabbszülinap #kezdekfaradni

írta: Szorsiborsi
Este fél 11, de a munka nem állhat meg! #szulinapizsuroda #diy #papírbólkészült #újabbszülinap #kezdekfaradni

35574260_628049614220309_3746308287910379520_n.jpg_640x640

szulinapizsuroda készítette ezt a képet .

Tovább Szólj hozzá

diy instagram szulinapizsuroda papírbólkészült újabbszülinap kezdekfaradni

2018. jún 11.

Egy kis kora nyári nasi

írta: Szorsiborsi
Egy kis kora nyári nasi

Van egy olyan tulajdonságom, hogy szeretek szép dolgokat készíteni, tortákat, sütiket, dekorációt, ruhákat,  függetlenül attól, hogy valami épp egyszerű, vagy bonyolult. Úgy gondolom, szinte bármit el tudok készíteni, csak akarni kell (alapvetően realista vagyok, csak makacs). Na ez általában abban végződik, hogy mivel nem sikerül menet közben jól, a 20. próbálkozás után feladom, félbehagyom, vagy évek múlva újra nekiállok. Most ez van pl. egy kötött takaróval is, amit tavaly tavasszal kezdtem el, de hát még a felénél se tartok...:)

A másik ilyen, ha elkészülök, de a végeredmény borzalmas. Ekkor vagy rájövök, hogy ez nekem nem megy és befejezem, de az ritkább, vagy továbbpróbálkozom, mert hát olyan nincs, hogy ez pont nekem nem ...

Tovább Szólj hozzá

étel diy gyors süti cukormáz tálalás házi készítésű DIY nagyonfinom szülinapi nasik egyszerűésnagyszerű nemdiétás énkészítettem

2018. máj 22.

Kincses térkép

írta: Szorsiborsi
Kincses térkép

avagy hogy lehet a kincskeresés még izgalmasabb

Már régóta tervezem egy igazi kincses térkép elkészítését, és most végre sikerült :) Valójában nem igényel nagy ráfordítást, az áztatás, száradás része tart tovább, de ahhoz mi nem kellünk :) Szóval bátran ajánlom mindenkinek, aki detektív, kalóz partyt, vagy egy egyszerű kincskeresést tervez.

Nincs is szükség másra, minde egy fehér lapra, fekete teafilterre, színes filcekre, és némi kreativitásra. 

33141855_1687549034615553_8228808965748686848_n.jpg

Először is főzzünk egy jó erős fekete teát. Nem lesz sokra szükség, kb. annyi, ami egy tálcába öntve ellepi a papírt. A maradékot elfogyaszthatjuk majd a várakozás, vagy rajzolás közben.

p5202930.JPG

Ha kihűlt, öntsük egy nagyobb tálcára. A tálca mérete függ a papír méretétől. Ha óriási, A3-as méretű térképet ...

Tovább Szólj hozzá

szülinap térkép rejtély diy szabadtéri játékok nyomozás kincsesláda gyerekzsúr kincskeresés saját kezűleg DIY liptontea mottó party tematikus szülinap detektivbuli detektiv party filctollal

2018. máj 13.

A titkosírás rejtelmei

írta: Szorsiborsi
A titkosírás rejtelmei

A detektív, nyomozós témájú szülinapok alapvető kelléke egy titkosírással írt szöveg, amit először meg kell fejteni. Ha ötleteket szeretnénk, én olyankor Grätzer József Sicc című könyvéhez nyúlok, ami szinte minden háztartásban megtalálható valamilyen kiadással :) Nekünk egy '50-es évek beli darab van, kicsit már saláta :)

A titkosírás már az ókorban is jelen volt az emberek életében, azóta pedig sokat alakult, változott. Megjelenik a szerelmes levelekben, a kémek leveleiben, de az üzletemberek is előszeretettel alkalmazzák. 

Egy nagyon egyszerű fajtája állítólag Caesar-tól származik. Ennél egy ábécét toltunk el a másik alatt:

...
a á b c d e é f g h i í j k l m n o ó
Tovább Szólj hozzá

szülinap rejtély titkosírás nyomozás kincskeresés saját kezűleg DIY Grätzer József Sicc mottó party detektív party