2018. ápr 20.

Irány az udvar!!!

írta: Szorsiborsi
Irány az udvar!!!

Végre itt a jó idő, meleg van, szép az idő. Lehet játszani az udvaron, nem kell a négy fal közé szorulnunk. Friss a levegő, csicseregnek a madarak. Nincs is jobb ilyenkor, mint a szülinapi partit az udvaron tartani. Még ha nem családi házban is lakunk, akkor is találhatunk lehetőséget arra, hogy a játékokat valahova kint a szabadba szervezzük. Sok előnye is van az udvari bulinak amellett, hogy a gyerekek a friss levegőn vannak: nagyobb a tér, kevesebb porcelán törik össze, nem mellesleg jobban elfáradnak estére. Egy ilyen eset után tuti nem kell senkit sem altatni :)

Éppen ezért hoztam most Nektek néhány játékot, amit minden további nélkül lehet az udvarra szervezni.

 

Popcorn verseny

 

popcorn.jpg

Korosztály: szinte bármely korosztály számára ajánlott játék.

Kategória: Ügyességi

Résztvevők száma: 4-8 résztvevővel ajánlott.

Hozzávalók: alacsony papír/műanyag poharak, zsinór, popcorn

Elkészítés: A papír/műanyag poharakat, résztvevőnként 2 db, középen ki kell lyukasztani, majd egy zsinórt át kell rajta húzni úgy, hogy a zsinór két vége alul lógjon ki. A pohárban maradt zsinórt rögzítsük, hogy ne csússzon át a lyukon.

Játékszabály: a gyerekeket osszuk két csoportra. Az első versenyzők cipőjére/lábfejére rögzítjük a poharakat, amit megtöltünk popcornnal. majd versenytfutva, úgy, hogy a popcorn lehetőleg ne szóródjon ki, el kell szaladniuk a célba, ahol vár rájuk 1-1 kosár. A kosárba be kell szórni a kukoricát, majd futás vissza a starthoz. A játék addig tart, míg a kukorica el nem fogy. A végén csak le kell mérni , mennyi kukorica gyűlt össze a kosarakban.

 

Frizbi célbadobás

 

frizbi.jpg

Korosztály: 4 éves kor felett

Kategória: ügyességi

Résztvevők száma: 2 felett

Hozzávalók: sok frizbi, régi nagyobb doboz

Elkészítés: Egy nagyobb doboz mindkét oldalára vágjunk akkora szögletes rést, hogy a frizbik viszonylag könnyen átrepülhessenek rajta. Tetszőlegesen díszíthető.

Játékszabály: A cél, hogy a frizbik berepülhessenek a dobozon található réseken.

 

Csipesz gyűjtés

 

csipesz.jpg 

Korosztály: 4 éves kor felett

Kategória: ügyességi, sport

Résztvevők száma: 4 fő felett

Hozzávalók: facsipeszek, színes ragasztószalagok, szemek, filctollak

Elkészítés: Mindenki elkészíti a saját csipeszét mindenféle színes ragasztószalagok, műanyag szemek, filctollak segítségével.

Játékszabály: A csipeszeket a gyerekek pólójának hátára csipeszeljük. „Vigyázz, kész, tűz, rajt!” után a cél a másik csipeszének begyűjtése úgy, hogy a sajátjukat ne veszítsék el. Aki a legtöbbet gyűjtötte az nyert.

 

Frizbi-ötödölő

 

frizbi2.jpg

Korosztály: 4 éves kor felett

Kategória: ügyességi, sport

Résztvevők száma: 2 fő felett

Hozzávalók: frizbik,  színes szigetelő  szalagok, zuhanyfüggöny/lepedő

Elkészítés: a frizbik felére vagy ragasszunk egy X-et, vagy különböző színűekkel játszunk. A zuhanyfüggönyt pedig a szigelető szalagok segítségével négyzethálózzuk be.

Játékszabály: Az ötödölő szabályait követve kell a frizbiket a négyzetekbe dobni.

Forrás: https://www.bhg.com/party/birthday/party-games/fun-outdoor-games-for-kids/

Remélem tetszett a bejegyzés és haa igen, ne felejts el likolni a facebookon a legfrissebb infkért.

 

 

Szólj hozzá

játék szülinap játékok diy szabadtéri játékok ügyességi játékok sport játékok 4-6 évesek 6 évesek játékok az udvaron popcon