2018. feb 24.

6-8 évesek játékai

írta: Szorsiborsi
6-8 évesek játékai

Ezzel a korosztállyal még nem foglalkoztunk, pedig velük már igazán jókat lehet játszani. Sok hasonlóság van a játékok tekintetében az előző korosztállyal, de itt már lehet nehezíteni, időre játszani. Ill. mivel már tudnak olvasni, ismerik a számokat, már komolyabb játékokat is játszhatunk velük.

Paprika Jancsi hány óra?

Emlékszik még valaki erre a játéka? Gyerekkoromban ezt  nagyon sokat játszottuk, és egyszerre többen is lehet, ráadásul semmi kellék nem szükséges. Lényeg, hogy van egy Paprika Jancsi, a többiek pedig vele szemben állnak egymás mellett, Paprika Jancsitól néhány méter távolságra. Majd sorban mindenki megkérdezi, „Paprika Jancsi, hány óra?”, mire a következő válaszok közül lehet variálni:

  • -10 tyúklépés előre/hátra (a lábakat szorosan egymás után letéve kell lépni)
  • 3 óriáslépés (akkorát kell lépni, amekkorát csak tud)
  • 5 cintányér (a saját tengelye körül megfordulva kell haladni)
  • 2 békaugrás stb. (ezt, gondolom nem kell magyarázni)

Persze a mennyiségek és az irányok változhatnak. Ill. arra is van mód, hogy valaki ne lépjen, csak annyit kell mondani: „Cumi a szájba, maradj az ágyban!”Aki először ér oda a Paprika Jancsihoz, az nyert, ő a következő Paprika Jancsi.

Twister

twister.jpg

Forrás: https://www.chapters.indigo.ca/en-ca/toys/twister/653569746942-item.html

Hozzávalók: Twister

A jó öreg Twister játék biztosan feldobja a buli hangulatát. Noha egy 8-10 fős seregnél biztos nem fog mindenki egyszerre játszani, de lehet csapatokat is alkotni, akik egymás után mérettetnek meg. Emellett hasznos is, lehet vele gyakorolni a jobb, bal irányt.

Egyiptomi múmia

Hozzávalók: néhány tekercs WC-papír

2-2 gyerek játszik egyszerre. Az egyik lesz a múmia, a másik, aki tetőtől-talpig betekeri a papírral olyan gyorsan, ahogy csak tudja. Természetesen aki először kész, az nyert.

Süti-fej

Hozzávalók: 1 doboz Oreo, vagy Pilóta keksz

oreo-keksz-2004120538103-1-5k.jpg

Forrás: http://www.chocolate-brands.com/index.php?route=product/product&product_id=1026

Nagyon jó játék, mert játszhatja egyszerre mindenki, de csapatokat alkotva, vagy párosával is lehet. A játék menete, hogy kekszet a homlokra kell helyezni, majd kizárólag az arc izmait használva, kezeket hátra kötve kell a kekszet a szájukba juttatni. Elég nehéz feladat, viszont nagyon vicces, és a végén mindenki nyer, hiszen a kekszet meg lehet enni. Lehet időre is játszani, úgy még izgalmasabb.

Tánctanítás

Ha valaki érez magában motivációt, egy koreográfiát is be lehet nekik tanítani. Persze semmi bonyolult, inkább valami kis vicceset J A lányoknál már sok kedvenc énekes/nő, van, akiknek a zenéjére szívesen táncolnak. Youtube-on több ilyet lehet találni.

Just Dance

justdance.jpg

Kellékek: Play Station/Xbox, Just Dance játék, nagy hely

A mai világban már elengedhetetlen a technika, és a nagy összevisszaságban még jó dolgokat is lehet találni. A Play Station és az Xbox-szal is kompatibilis játék a Just Dance, aminek a neve is sugallja, hogy táncolni kell. Ennél a játéknál nagyobb helyre van szükség, mert akár négyen is táncolhatnak egyszerre. Felnőttként is izgalmas, néha elég nehéz, ezt tapasztalatból mondom J Viszont rendkívül fárasztó, a gyerekek pikk-pakk elfáradnak J Emellett karaoke funkciót is építettek a játékba, bár csak angol nyelven lehet énekelni, de szerintem ha egy 8 éves csajszi mikrofont kap a kezébe, akkor megállíthatatlan :D

Számháború

A jó öreg számháború. Ehhez viszonylag nagyobb térre lesz szükség (de egy játszóház is tökéletes, ha nem szeretnénk az erdőben rohangálni J), mint pl. egy park, vagy egy erdei kis tisztás. A szabályok egyszerűek: mindenki kap egy számot, amit egy papírral a homlokára kell rögzíteni. Ha többféle színnel írjuk fel a számokat, több csapatot lehet alkotni. A cél, hogy az ellenséges csapat számát hangosan fel kell olvasni, amint meglátjuk. A mi számunkat persze jó, ha nem látják meg, de kézzel takargatni tilos. Ezért célszerű egy olyan helyszín, ahol pl. fák mögé el lehet bújni.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el meglátogatni a facebook oldalamat a legfrissebb infókért, és kövess az instagramon a :)

 

 

Szólj hozzá