Lúdláb torta
avagy Olivér első tortája
Hozzávalók:
Piskóta: 9 tojás, 9 ek cukor, 6 ek rétesliszt, 3 ek kakaó, 1 tk sütőpor
Krém: 8 dl habtejszín, 20 dkg étcsoki, 2 ek porcukor, 30 ml rum, 30 dkg meggy
A krém alapját egy nappal korábban kell elkészíteni. Felforralom a tejszínt, beletördelem a csokit, beleteszem a cukrot, és addig kell főzni, míg a csoki és a cukor fel nem olvad. Ha kihűlt, éjszakára mehet a hűtőbe.
Másnap:
A piskótához különválasztom a tojásokat. Összekeverem a cukrot, sárgáját, lisztet, kakaóport, sütőport, majd miközben a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, hozzáadagolom.
Vajjal kikent, belisztezett tortaformába teszem, és előmelegített sütőben 45 percig sütöm. (Én nem melegítettem elő). Ha kész, kiveszem a formából és 20 percig pihentetem. Ha kihűlt, 3 részre vágom.
Ezen a linken találhattok egy hasznos videót, hogyan lehet egyszerűen 3 részre vágni a tortát.
A krémet kb. 10 percig verem.
A meggyet kimagozom, kinyomkodom, levéhez pici rumot (aromát) teszek és befröcsköljük vele az alsó réteget. Ráteszek egy adag kimagozott meggyet, majd egy jó adag krémet. Erre jön a második emelet. Ugyanezt csinálom a második réteggel. A torta oldalát is bekenem a krémmel, a tetejére pedig csoki reszeléket szórok, és még kidíszítem a maradék krémmel.
Forrás: Nosalty
Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg a facebook oldalamat is.