2018. feb 12.

DIY Kincsesláda

írta: Szorsiborsi
DIY Kincsesláda

avagy, hogyan készül a buli fénypontjának fontos kelléke

Amikor gyerekzsúrt szervezünk, rengeteg játékötlet megfordul a fejünkben, amivel feldobhatjuk a gyerekek hangulatát. Ámde van egy játék, amit minden zsúron, bármilyen tematikával érdemes bevetni. Sőt, ha a gyerekek unatkoznak, akkor is. Ez pedig a kincskeresés.

p2102677.JPG

Amikor mi gyerekek voltunk a nagyobb húgommal, és mamáéknál nyaraltunk, ahol a ház is nagy, kert is van, elkezdtünk egymásnak kis cetliket gyártani, olyan üzenetekkel, mint a „Menj a konyhába!, vagy a „Kertben a borsó között!”,amiket a ház különböző részein és a kertben is eldugtunk. A másiknak követnie kellett ezeket az üzeneteket, és meg kellett találnia a végén egy elrejtett tárgyat. Nagyon élveztük, mert izgalmas volt, és mert könnyen elkészíthető játék volt. Akkor 8-10-12 évesek lehettünk.

Hasonló kincskeresést szervezhetünk ma is a gyerekek zsúrjára, hiszen a jó hangulat garantált. Amikor még nem tudnak olvasni a gyerekek, érdemes képeket rakni a cetlikre, hogy könnyen megtalálják a következő titkos helyszínt. Ha már tudnak olvasni, akkor természetesen kis üzeneteket hagyjunk a rajtuk. Az üzenetek száma bármennyi lehet, minél több, annál jobb. A végén pedig helyezzünk el egy kincses ládát, amiben mindenféle kincsek találhatóak. Ez lehet édesség, aranytallérok, nasik, de akár valami ajándék is.

Ha van egy kis időtök kreativitásotok, elkészíthetitek ezt az egyszerű kincses ládát is, amihez szinte minden hozzávaló megtalálható a háztartásban.

Nincs másra szükségetek, mint

  • egy tojástartó, lehetőleg papír, ami festhető
  • barna és sárga festék
  • sárga, csillámos dekorcsík
  • öntapadós strasszok
  • ecsetek, eruza

p2032657.JPG

Először kívül-belül be kell festeni barna festékkel úgy, hogy hagyjunk két csíknyi helyet, ahol a láda "fém-részei" lesznek.

p2032660.JPG

Miután megszáradt, a csíkok helyét sárgára festhetjük, vagy a dekorcsíkkal kidíszíthetjük.

p2102682.JPG

Ha kész, már csak a kincseket kell elhelyezni benne :) Kellemes alkotást, és jó keresgélést!

 

Ha tetszett a bjegyzés, ne felejtsd el meglátogatni facebook oldalamat!

Szólj hozzá

játék szülinap játékok kincsesláda saját kezűleg házi készítésű DIY